Get Adobe Flash player

MP3 Jukebox

JukeBox primeren za vsak gostinski lokal, kjer želite gostom nuditi poslušanje kvalitetne in  raznovrstne mp3 glasbe.Povečava

  • JukeBox je atraktivnega izgleda in klasične samostoječe oblike.

  • Glasbeni aparat je temeljito testiran, zato je zanesljiv in je dokaj nepogrešljiv izdelek za vaš prostor.

  • Enostaven način uporabe; preko plačilnega sistema si pridobite določeno število kreditov s katerimi si lahko poljubno izbirate pesem, pomagate si lahko z menijem urejenim po zvrsteh glasbe, abecednem iskanju izvajalca ali naslovu pesmi in top predvajanih.

  • Plačilo je narejeno po sistemu elektronske žetonjere na euro kovance. 

     

Zgodovina Jukebox-a

Glasbeni avtomati in piano avtomati, so bili prve glasbene naprave, ki so delovale na kovance. Kasneje se okrog leta 1890 pojavijo fonografi (prvi gramofoni), ki so prav tako delovali samo takrat, ko so vanj vtaknili kovanec. Novi načini snemanja in reprodukcije ob uporabi električnih ojačevalnikov, so prinesli novo obliko fonografa na kovance. Eden od prvih uspešnih jukebox-ov je bil avtomatski fonograf, proizveden leta 1927 iz strani Automated Musical Instrument Compay, kasneje znani po akronimu AMI.
S časom, ko se je razvijala tehnologija za reprodukcijo zvoka je leta 1928 Justus P. Seepburg, ki je izdeloval klavir-avtomate, izdelal elektrostatičen zvočnik povezan z magnetofonom. Naprava je imela mehanizem za upravljanje, s katerim je bilo mogoče izbrati enega od osmih posnetkov. Takšen tip jukebox-a je vladal vse dokler leta 1950 Seeburg Corporation ni predstavil svoj model jukebox-a na gramofonske plošče, ki so se vrtele s hitrostjo 45 obratov na minuto.
Vrhunec za jukebox pa je bili med leti 1940-1960 v Ameriki, v Evropi pa komaj desetletje kasneje "1950-1970". Njihova popularnost je bila vezana na širjenje rock glasbe.
Od leta 1980 dalje, ko se pojavi CD "compact disc" se menjajo tudi jukebox-i, po letu 2000 pa se začnejo proizvajati jukebox aparati, ki nimajo nikakršne fizično shranjene zbirke pesmi, ampak samo še zbirko računalniških datotek.

vir : Wikipedia