Get Adobe Flash player

Vodni filtri

   
Vodne filtre EVERPURE izdeluje ameriško podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1933. Z leti so postali vodilno svetovno podjetje v iskanju rešitev za pridobivanje in uporabo kvalitetne vode v prehrambeni industriji, v vending avtomatih, letalski industriji, navtiki, ipd. Njihova kvaliteta dela in kvaliteta njihovih proizvodov je postala zavidanja vredna po celem svetu, predvsem zaradi edinstvenih proizvodnih procesov, zaradi stroge kontrole kvalitete, zaradi vsakodnevnih kontrol s strani tretje stranke in pravne veljavnosti. Od raziskav in razvoja do pakiranja in pošiljanja, v vsak delovni proces je dano vse znanje proizvajalca.
Everpure proizvodi so narejeni tako in zato, da izboljšajo kvaliteto hrane in napitkov, odstranijo škodljive delce in strupene snovi, kakor tudi znižajo stroške vzdrževanja opreme za vodo in podaljšujejo njihovo življenjsko dobo. Vsi proizvodi so testirani in zadovoljujejo najstrožje zahteve in standarde, ki jih postavlja organizacija NSF.

 

Proizvode Everpure lahko v Ameriki srečujete na vsakem koraku. Vaš prvi stik z njihovimi proizvodi boste imeli že v letalih, kajti v celoti oskrbujejo podjetje United Aiarlines. Če vas pot zanese v Walt Disney boste tudi tam uživali napitke in hrano za katero kvaliteto skrbijo Everpure filtri. Med pomembno in svetovno znano podjetje spada tudi nam vsem znana Coca Cola. Če vas to še ni prepričalo potem vas bo mogoče dejstvo, da Everpure filtre uporabljajo tudi U.S. Navy in Air Force One.

Seveda pa so filtri EVERPURE znani in priznani tudi na drugih koncih sveta. Uporabljajo jih tako Švedi, Japonci, Grki, Norvežani, Brazilci, Italijani, Angleži, itd.

VODNI FILTRI EVERPURE SO ZNANI PO SVOJEM EDINSTVENEM FILTRIRANJU S PROCESOM, KI SE IMENUJE PRE-COAT PROCES. PRECOAT PROCES POTEKA V T.I. MICOR-PUR FILTRU, KI GA JE PROIZVEDLO IN ZAŠČITILO POD SVOJIM OKRILJEM PODJETJE EVERPURE.
Naveden proces poteka tudi v filtrih, ki so nameščeni v naših vodnih avtomatih Aquablue. Proces zagotavlja kvaliteto, učinek in veliko prednost pred ostalimi filtri. Odstrani vonj, priokuse in odstrani tudi 99,9 % vseh delcev velikosti 0,5 mikrona ali večje. Ob tem je potrebno pripomniti, da je procent 99.9 izražen v absolutni vrednosti, kar pomeni, da filter nima nobene pore večje od 0.5 mikrona. V kolikor bi bila vrednost izražena v nominalni vrednosti, bi to pomenilo, da ima filter pore v povprečju velike 0.5 mikrona, kar pomeni, da so nekatere pore večje kot 0,5 mikrona in s tem tudi ne zadržijo vseh delcev velikost 0,5 mikrona.
 

To je zelo pomemben podatek, ki nam zagotavlja, da bo filter zadržal v sebi tudi tri najbolj škodljive bakterije, ki se nahajajo v vodi, to so

- GIARDIA premera 12 do 15 mikrona
- KRIPTOSPORIDIJO premera 4 do 6 mikrona
- E. COLI premer 0,5 do 0,8 mikrona.
 

Patent pre-coat ima nadalje največjo aktivno površino filtriranja, kar zagotavlja zelo dolgo življenjsko dobo filtra, njegova sestava pa preprečuje, dva procesa, ki se lahko zgodita pri slabših filtrih. To je , da filtri včasih vse filtrirane in zadržane delce naenkrat spustijo ponovno v vodo, ali pa, da pri večjih razmakih v porah, to je predvsem pri filtrih, ki imajo vrednost izraženo nominalno, voda najde kanal, ki je najbolj prehoden(beri največji) in tako ne poteka filtracija in čiščenje kot bi želeli. To pri filtru Everpure ni možno zaradi njegove strukture drobcev aktivnega oglja.

 

Osnova filtrirnega sistema over-coat je oglje, ki je zmleto v prah in nato ponovno z vezivi povezano, da nastanejo pore absolutne vrednosti 99,9 %.

Filter pri Everpuru ima zaradi svoje povezave kar 1128 m2 aktivne površine, to je 6x več kot običajni filtri z granulami aktivnega karbona.

 

Trdno, aluminijasto ohišje kartuše varuje filter pred razpokom ali zunanjimi poškodbami. Notranjost ohišja pa je prevlečena z polimerom, ki preprečuje vodi stik z aluminijem.
 

Naj vam na kratko predstavimo kako poteka čiščenje v filtru z pre-coat procesom.

1.    
Voda vstopa na vrhu filtra v kartušo, steče skozi vstopno tubo v prostore filtra.
2.    
V filtru se prične precoat proces filtriranja, ki poteka preko t.i. MICRO-PURE filtra. Voda se enakomerno pretaka skozi male membrane po filtru, kjer pusti vse svoje organske kontaminante kot so pesticidi, organska topila, bakterije, nitrate, ciste, itd. Tu ostaneta tudi neprijetenj vonj in okus vode.
3.    
Pritisk vode, ki prihaja v filter prisili vodo v filtru, da le ta kroži skozi membrane filtra.Vsi delci, ki se nahajajo v vodi in niso primerni za zaužitje ostanejo v membranah filtra, kajti membrane imajo pore velike samo 0.5 mikrona in onesnaževalcem vode ne dovoljujejo prehoda.
4.    
Zadnji del procesa filtriranja poteka tako, da očiščena voda odteče iz filtra skozi trdno filtrirno membrano.
5.  
Vi popijete kozarec SVEŽE IN OČIŠČENE VODE.

 Kako deluje EVERPURE filter
Filtri se na vodnih avtomatih menjavajo povprečno 1 do 2 krat letno, odvisno od porabljen vode. Filter, ki ga trenutno ponujamo ima kapaciteto 2.840 l.Pomembno je poudariti, da se podjetje svoje dobro delo potrdilo tudi s pridobitvijo STANDARDA 42(okus) IN STANDARDA 53(zdravje) organizacije NSF.

Organizacija NSF je neodvisna, neprofitna organizacija, third-part organizacija s standardi in programom certifikatov, ki se nanašajo na javno zdravje, zaščito in okolju prijazno ravnanje. Je zaupanja vredna nevtralna organizacija, ki služi vladi, industriji in porabnikom v pridobivanju rešitev, ki se nanašajo na javno zdravje in okolje.

 
NSF je tudi organizacija, ki jo je priznala in jo podpira tudi Svetovna zdravstvena organizacija kot svojega partnerja pri postavljanju meril za zdravo prehrano in vodo .
Več o delu te organizacije, kakor tudi njihove dodatne informacije lahko dobite na njihovi spletni strani www.nsf.org.
Več dodatnih informacij lahko dobite na domači spletni strani proizvajalca filtra EVERPUR in sicer na naslovu www.everpure.com.